e-Twinning Projemiz

LET THE GAMES BEGİN

( OYUNLAR BAŞLASIN)

PROJENİN AMACI

İçinde yaşadığımız teknoloji çağı hem hayatımızı kolaylaştırıyor hem de yeni zorlukları bir araya getiriyor. Cep telefonları, tabletler, elektronik oyunlar vb. yetişkinleri uzun süre meşgul eden çağımızın kaçınılmaz ihtiyaçları gibi görünse de sadece yetişkinler için değil çocuklar için de dezavantajlar yaratıyor. Çocuklar bu teknolojik araçlarla gittikçe daha fazla zaman geçirmektedir.Bu durum da teknolojik bağımlılığa neden olmaktadır.Bu teknolojik araçların kullanımı ebeveynler tarafından engellendiğinde  çocuklarda aşırı tepkiler, sosyal yaşamdan kaçış, depresyon ve psikolojik travma gibi sorunlar ortaya çıkmaktadır. Böylelikle kültürümüzde yer alan çocuk oyunlarının yerini gün geçtikçe teknolojik cihazlar ve bilgisayar oyunları almaktadır. Projemizin amacı, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunlarını yeniden canlandırmaktır. Teknolojik cihazlar ve bilgisayar oyunlarının kullanımını sınırlandırarak kendini ifade etme, arkadaş edinme, yardım etme, paylaşma gibi değerlere sahip nesiller yetiştirmeyi hedefliyoruz.

HEDEFLER

·         Her ülke kendi geleneksel oyunlarını öğrencilerine öğretmenin ötesinde, proje ortağı ülkelerin oyunlarını öğrenme

·         Geleneksel çocuk oyunlarının oyun kurallarını ve oyun araçlarını keşfetme

·         Kişisel becerilerin kullanımıyla özgüven kazanma